Suomalaista käsityötä

Suomalaista käsityötä

 

Annette Tillander korut valmistetaan käsityönä omalla kultasepänpajallamme Helsingissä.

Koruihin kuuluu vuosittainen veloitukseton
puhdistus, tarkistus ja kiillotus,
jota kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

 

Jalometallit

Käytämme koruissa 18 karaatin keltakultaa (750 ‰),
18 karaatin valkokultaa (750 ‰), platinaa (950 ‰) ja hopeaa.


Suurin osa käyttämästämme jalometalleista on kierrätettyä.

 

Jalokivet – Timantit

Tunnetuin jalokivi on timantti, ja käytämme paljon erilaisia timantteja koruissa.  Kaikki timanttimme tulevat suomalaisen timanttitoimittajan kautta, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo 70 – luvun lopulta. Yrityksen perustaja muistelee yhteistyön alkua näin:

”Menin Tehtaankadulle esittelemään kiviä ja itseäni. Juteltiin kaikenlaista ja meillä synkkasi hyvin. Hän (isäni Torbjörn) sitten vakuuttui että nyt löytyi hyvä, luotettava ja palveleva toimittaja jossa myös laatu/hintasuhde oli kohdillaan. Hän oli hyvin tarkka ja katsoi että vastasin vaatimuksiin.”

Tämä teksti timanttien alkuperästä on lainattu timanttitoimittajamme sivuilta:

Kaikki myymämme timantit on hankittu laillisista lähteistä, jotka eivät ole osallisina konfliktien rahoituksessa ja noudattavat Yhdistyneiden Kansakuntien päätöslauselmia. Vakuutamme, että myymämme timantit ovat konfliktivapaita perustuen henkilökohtaiseen tietämykseemme ja/tai kirjallisiin vakuutuksiin timanttiemme toimittajilta. ”Timantti vs. Synteettinen timantti

Koru alalla on tällä hetkellä synteettisen timanttien buumi. Niitä markkinoidaan eettisyys-periaatteella, joka sinänsä ei ole niin yksiselitteinen asia.

Synteettisistä timanteista on hyvä tietää se, että niillä ei todennäköisesti ole pysyvää arvoa. Esimerkiksi yli 1,00ct synteettisten timanttien arvo on puolittunut viimeisen vuoden aikana.

Synteettisten timanttien valmistusprosessi kuluttaa myös paljon luonnonvaroja, ja on todettu, että niiden valmistamisella voi olla suurempi hiilijalanjälki verrattuna luonnontimantteihin.

Autamme Teitä toki, mikäli ajatuksena on synteettinen timantti, mutta koemme sen todella tärkeäksi, että kerromme teille sen, mitä muut jättävät kertomatta.

Luonnontimanttien tuotanto tekee paljon hyvää timanttiteollisuuden vuoksi, ja myöskin ympäristön hyväksi. Tätä ei valitettavasti nosteta tarpeeksi esiin.

 

Jalokivet – Värilliset jalokivet

 

Annette Tillander koruissa näkyy paljon kauniita värillisiä jalokiviä.  Valitsemme itse kaikki käyttämämme jalokivet luotettavilta kivitoimittajilta, joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo vuosikymmenien ajan.

Helmet

Kauniit helmet näkyvät Annetten suunnittelemissa koruissa.

Kuten jalokivissä, valitsemme myös itse kaikki käyttämämme helmet luotettavilta toimittajiltamme, joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo vuosikymmenien ajan.

Löydät koruistamme kauniita Etelämerenhelmiä, Tahitinhelmiä,  Makeanvedenhelmiä ja Akoya helmiä.

Kauniit esitteet,
täynnä ihania muistoja

Intohimoni on suunnitella ja toteuttaa ideoitani esitteissäni. Tuon esitteissäni esille 80- ja 90-luvulla suunnittelemia korujani, joita te ihanat asiakkaani lainaavat kuvauksiin. Myös uusimmat ideani ovat esitteissäni vahvasti esillä.

Esitteeni ovat oman perheeni käsialaa, ja olen siitä niin suunnattoman ylpeä. Ensimmäisten esitteiden valokuvat kuvasi ammatti valokuvaaja. Seuraavissa esitteissä oli jo paljon omia ja kultaseppäni ottamia luonto- ja korukuvia.

Vuodesta 2012 alkaen olen kuvannut kaikki valokuvat esitteisiimme, nettisivuillemme ja mainoksiimme. Emmy tekee esitteidemme layoutin, ja vastaa myös nettisivujeni ja sosiaalisen median päivittämisestä.

Emme tarvitse mainostoimistoa, meillä on oma Family Together Office niminen office. Tytöt ovat myös olleet malleina kuvissani jo useita vuosia, ja nyt lapsenlapseni Elle, Aston ja Winston seitsemännessä polvessa ovat kuvissa mukana. Poikani Tony ja Henry ovat myös malleina kuvissani, ja auttavat kuljetuksissa ja tietokone asioissa.

Esitteistä jää myös ihania muistoja seuraaville sukupolville, ne ovat kuin perhealbumeita. Selaan usein niitä ja huomaan miten lapseni kasvavat, ja nyt jatkossa myös miten lapsenlapset kasvavat. Nyt on kasvamassa seitsemäs sukupolvi ja sanoinkin tuossa hiljattain että kymmenen vuoden päästä Elle on kesätöissä.

Selaa kauniita esitteitämme