Isäni Torbjörn Tillander

Vuosi 1860

Sukuni korusuunnittelun historia sai alkunsa 1860 kun isoisäni isoisä Alexander E. Tillander perusti Pietariin kultasepänliikkeen. Alexanderin pojanpojanpoika oli isäni Torbjörn Tillander.

Vuodet 1956 – 1985

Isäni Torbjörn Henry Tillander perusti oman yrityksen 1956 ja avasi 1960 ateljeen Helsinkiin Kalevankadulle.

Vuosien 1967–1985 ajan ateljee sijaitsi Tehtaankadulla.

Vuosi 1985

Vuonna 1985 Atelier Torbjörn Tillander avautui Kluuvikadulle.

Atelier Torbjörn Tillander
Vuodet 1985-2007

Toimin Atelier Torbjörn Tillanderin pääsuunnittelijana vuodesta 1985 marraskuuhun 2007.

Vuosi 2007 –

Loppuvuodesta 2007 perustin omaa nimeäni kantavan yrityksen Annette Tillander Oy Ab.

Annette Tillander

Korut ovat kuuluneet elämääni jo lapsuudesta. Olen taiteilija, ja tiesin jo nuorena, ettei koulunpenkki ole minua varten. Aloitin 16-vuotiaana, vuonna 1981 isäni Torbjörn Tillanderin opissa hänen Tehtaankadun Ateljeessaan. Istuin isäni vierellä, kuuntelin ja seurasin hänen tekemisiään.

Neljä vuoden jälkeen vuonna 1985 avasimme myymälän Kluuvikadulle. Toimin Atelier Torbjörn Tillanderin pääsuunnittelijana liikkeen avaamisesta vuonna 1985 aina vuoden 2007 marraskuuhun. Loppuvuonna 2007 perustin oman yritykseni Annette Tillander.

Ensi vuonna siitä tulee kuluneeksi 40 vuotta, kun menin isäni Torbjörnin oppiin.

Annette Tillander Oy Ab
Vuosi 2007

Haaveeni omasta Ateljeestani, jossa henkilökohtainen asiakaspalvelu olisi keskiössä, toteutui joulukuussa vuonna 2007. Pitkän ja raskaan ajanjakson jälkeen, tein erittäin vaikean päätöksen ja irtisanouduin minulle hyvin tärkeästä perheyrityksestä. Mieheni tukemana, perustin oman yritykseni Annette Tillander. Löysin ihanan Ateljeen samalta kadulta, jossa olin isäni opissa yli 20 vuotta aikaisemmin.

Ateljeeni toimi vuosina 2007-2016 Tehtaankadulla, jonka jälkeen otin seuraavan askeleen ja muutin Helsingin keskustaan, Mikonkadulle.

Mikonkatu 3
Vuosi 2016

Toukokuussa 2016 Tehtaankadun Ateljee siirtyi Mikonkadulle 3 ja samalla avasin uuden myymälän samaan osoitteeseen. Muutos oli monin tavoin suuri. Tehtaankadulla toimin pääsääntöisesti ajanvarauksella, kuin taas Mikonkadun myymälä oli avoinna kuusi päivä viikossa.

Uusien aukioloaikojen myötä tarvitsin lisää henkilökuntaa. Vanhempi tyttäreni Emmy, joka juuri tuolloin viimeisteli oikeustieteen opintojaan, auttoi minua myymälässä. Sain myös apua vanhoilta asiakkailtani.

Vuosi 2020, Mikonkatu 2

Noin neljän vuoden jälkeen oli aika muuttaa uusin isompiin tiloihin. Uusissa tiloissa lämminhenkinen ja asiantunteva asiakaspalvelu yhdistettynä upeaan kauniiseen myymälään luo jokaisesta käynnistä ainutkertaisen.

Minä ja Emmy, yhdessä nuoremman tyttäreni Fannyn ja nuoremman poikani Henryn kanssa teemme aina parhaamme, jotta saatte sen avun jonka tarvitsette.

Tyylini

Intohimoni on aina ollut ja on edelleen suunnitella koruja, jotka sopivat asiakkaitteni tyyliin ja persoonaan. Nautin valtavasti siitä, että voin tarjota apuani ja ammattitaitoani asiakkailleni, jotta he saavat heille itselleeen tai heidän rakkaimmalle sopivimman korun.

Suunnittelen vain koruja, joista itse pidän. Olen ylpeä siitä, että suunnittelemissa koruissa näkyy oma tyylini.

Haluan tarjota henkilökohtaista asiakaspalvelua rauhallisessa miljöössä. Uusissa alkuvuonna 2020 avatuissa tiloissa, tapaan asiakkaitani ajanvarauksella kauniissa ja rauhallisessa Ateljeessäni.  Lue lisää Annette Tillander Unique.

Tyylini on klassinen ja naisellinen. Rakastan kukkia, köynnöksiä ja ruusuhiontaisia timantteja.  Hippi-tyyli on myös aina ollut lähellä sydäntäni.

Luonto ja perhe ovat vahvasti näkyvissä korusuunnittelussani. Varsinkin loppusyksy, jolloin luonnon värit ovat runsaimmillaan, jäkälät ratisevat jalkojen alla talvea odottavassa metsässä ja lammikoihin muodostuu ensimmäinen huurre.

Intohimoni on myös suunnitella ja luoda kauniita esitteitä, jotka ovat täynnä suunnittelemiani koruja ja valokuvia. Nykyään teemme kaikki esitteet yhdessä tyttäreni Emmy Alexandran kanssa. Minä valokuvaan kaikki kuvat, ja Emmy tekee layoutin. Emmy vastaa myös nettisivuistamme ja sosiaalisesta mediasta. Nuorempi tyttäreni Fanny Henrica Alexandra toimii esitteissämme mallina, ja hän nauttii siitä. Olen erittäin onnellinen siitä, että molemmat tyttäreni ovat taiteellisia.
Lue lisää kauniista esitteistämme. 

 

Ihana perheyritykseni

Perheeni

Olen niin ylpeä ja onnellinen kun kolme neljästä lapsestani ovat mukana perheyrityksessä.

Lapsenlapseni Elle Alexandra, Aston Alexander, Winston Alexander ja Antony Alexander ovat myös mukana kuvissa, ja perheyrityksen arjessa.

Family Together Office

Vuodesta 2012 alkaen olen kuvannut kaikki valokuvat esitteisiin, mainoksiin ja nettisivuille. Emmy ja Fanny ovat olleet malleina kuvissani jo useiden vuosien ajan, ja nyt lapsenlapseni Elle ja Aston seitsemännessä polvessa ovat kuvissa mukana. Myös poikani Henry ja Tony näkyvät kuvissa, ja välillä hyvät ystäväni ja ihania asiakkaita.

Emmy tekee esitteidemme layoutin, suunnittelee lehtimainoksemme ja vastaa myös nettisivujeni päivittämisestä.

Me emme tarvitse mainostoimistoa. Meillä on oma Family Together Office.

Mikonkadun Myymälä

Myymälässäni tyttäreni Emmy ja Fanny, auttavat teitä parhaalla mahdollisella tavalla. Myymälästä löytyy kaunis kokoelma suunnittelemiani koruja.

Tervetuloa!

Myymälä avoinna
arkisin 11 – 18
lauantaisin 11 – 16

Annette Tillander
Mikonkatu 2
00100 Helsinki

09 – 670 100
info@annettetillander.fi