Company

Min far Torbjörn Tillander

År 1860 grundade min farfars farfar Alexander E. Tillander en guldsmeds affär i Sankt Petersburg. Vid den stunden började historien för juvelsläkten Tillander. Alexanders barnbarns barn var min far Torbjörn Henry Tillander.

Åren 1956 – 1985

Min far Torbjörn Henry Tillander grundade ett eget företag 1956 och öppnade en ateljé på Kalevagatan i Helsingfors år 1960.

Under år 1967 och 1985 fanns min fars ateljé på Fabriksgatan.

År 1985

1985 öppnade min far Atelier Torbjörn Tillander på Glogatan.

Åren 1985 – 2007
Atelier Torbjörn Tillander

Jag var Atelier Torbjörn Tillanders ledande smyckes designar från det vi öppnade 1985 fram till november 2007. I slutet på året 2007 blev jag sorgligt nog tvungen att säga upp mig från mitt älskade familjeföretaget på grund av psykiskt våld.

Jag är fortfarande kvar som andra huvudägaren i företaget, då min far gav detta till mig i arv. Tyvärr är jag bort putsad från familjehistoriken i Atelier Torbjörn Tillander.

Annette Tillander

Smycken har alltid varit en del av mitt liv. Jag är en konstnär och kände redan som ung att skolbänken inte var något för mig. Som 16 åring började jag som lärling hos min far i hans ateljé på Fabriksgatan. Där jag satt bredvid honom och lyssnade och följde med vad han gjorde.

Efter fyra som lärling på Fabriksgatan öppnade vi affären Atelier Torbjörn Tillander på Glogatan. Jag var Atelier Torbjörn Tillanders ledande smyckes designar från det vi öppnade 1985 fram till november 2007. Då grundade jag mitt egna företag, Annette Tillander.

Nästa år är blir det fyrtio år sedan jag började som lärling hos min far.

Annette Tillander Oy Ab
År 2007

En dröm om en egen Ateljé där personlig kundbetjäning är i fokus, gick i uppfyllelse i december 2007.  Efter en lång och tuff tidsperiod, gjorde jag ett svårt att beslut och jag sade upp mig från familjeföretaget. Med stöd av min make, grundade jag företaget Annette Tillander. Jag gick i mina fars fotspår och hittade en härlig lokal på Fabriksgatan 26.

Min Ateljé på Fabriksgatan fanns kvar där från år 2007 till år 2016 då jag tog nästa steg och flyttade in till centrum, till Mikaelsgatan.

Mikaelsgatan 3
År 2016

I maj 2016 öppnade jag min nya affär och Ateljé på Mikaelsgatan inne i centrala Helsingfors. Från att ha haft öppet en dag i veckan, till att ha öppet sex dagar i veckan var en stor förändring. Jag behövde mera personal och då min äldre dotter höll på att slutföra hennes juridikstudier, hoppade Emmy in och hjälpte mig. Jag hade också hjälp av mina gamla kunder.

4 år efter flyttet till Mikaelsgatan är det dags att flytta till större utrymmen där professionell och varm personlig kundbetjäning kommer att vara i fokus.

Jag och Emmy tillsammans med min yngre dotter Fanny och våra härliga unga försäljare Mandi, Cessi och Giselle gör vårt bästa att ni får den hjälp ni behöver vid varje tillfälle.

 

Min Stil

Min passion har alltid varit och är fortfarande att designa smycken som passar kundernas personlighet och stil och jag njuter av att få hjälpa mina kunder att hitta ett smycke som passar dem eller deras käraste.

Jag vill i lugn och ro ge mina kunder den hjälp de behöver. I nya lokalerna har jag en vacker Ateljé där jag träffar er på tidsbeställning. Mer om Annette Tillander Unique.

Min stil är klassisk och kvinnlig. Jag älskar blommor, girlanger och rosen slipade diamanter. Hippie stilen har också alltid varit nära mitt hjärta.

Naturen och familjen är viktiga element i min smyckes design. I synnerhet senhösten, när naturens färger är som starkast, laven knastrar under fötterna, skogen väntar på vintern och den första rimfrosten bildas på pölarna.

Till min passion hör även att designa och skapa vackra broschyrer vilka är fyllda med mina designade smycken. Jag är lycklig över att konstnärligheten gått vidare till mina döttrar.  Jag fotograferar och designar mina broschyrer tillsammans med min äldre dotter Emmy Alexandra. Hon designar och uppehåller även min nätsida.  Min yngre dotter Fanny Henrica Alexandra agerar som modell i mina broschyrer. Mer om våra vackra broschyrer.

 

Mitt härliga familjeföretag

Jag är så stolt och lycklig när alla mina fyra barn Tony, Emmy, Henry och Fanny är på något sätt med i familjeföretaget. Min man Markku sköter om företagets ekonomiförvaltning och Emmy är vår konstnärliga jurist som även sköter om min nätsida, sociala medier och kundbetjäningen.

Mina barnbarn Elle Alexandra ja Aston Alexander syns även i mina tagna bilder, och är en del av familjeföretagets vardag.

Family Together Office

Från år 2012 har jag själv fotograferat alla våra bilder till vår nätsida, annonserna och broschyrer.

Emmy och Fanny har redan i många år varit som modeller, men nu även mina barnbarn Elle och Aston. Mina söner Tony och Henry ser ni också i fotografierna, och även ibland mina härliga kunder och nära vänner.

Att vi gör våra broschyrer, annonser och nätsidor själva, oftast runt matbordet gör mig så enormt stolt. I broschyrerna ser ni nuförtiden endast mina tagna foton, och det är Emmy som gör layouten. Emmy sköter även om nätsidan och mina sociala medier samt alla mina annonser.

Vi behöver ingen reklambyrå utan vi har vår egen Family Together Office.

Boutique Annette Tillander

I min affär betjänar min döttrar Emmy och Fanny er tillsammans med härliga unga Mandi, Cessi och Giselle. Vi gör alla vårt bästa att ni får den hjälp ni behöver vid varje tillfälle.

I min affär hittar ni färdiga smycken ur mina olika Collections,

Annette Tillander Wedding
Annette Tillander Everyday
Annette Tillander Luxury